Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες – χιονοστιβάδα στο χώρο του θεάτρου

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον για τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο χώρο του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πάσχαλης Τσαρούχας, θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, για να καταθέσει το σύνολο των καταγγελιών, που έχει στη διάθεση του χωρίς όμως να αξιολογήσει τις ποινικά αξιοποιήσιμες. 

Σύμφωνα με όσα έχουν το «φως» της δημοσιότητας, οι ηθοποιοί στα υπομνήματά- καταγγελίες που έχουν προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές, φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή γενετήσιας αξιοπρεπειας, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό, την ώρα που αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας. 

Η υπόθεση βιασμού ηθοποιού την δεκαετία του ’90

Μάλιστα, ήδη στον εισαγγελέα φέρεται να έχει φτάσει υπόθεση βιασμού ηθοποιού, που έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90, από πασίγνωστο συνάδελφο της, το ο ομα του οποίου έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

Η ηθοποιός,  η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό, επικοινώνησε πρόσφατα με δικηγόρο προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της.

Την περίοδο του περιστατικού, που τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω, η γυναίκα συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί τηλεφώνημα από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία. 

click4more: Στην αντεπίθεση ο 37χρονος ηθοποιός – Τι θα πει στην κατάθεσή του

«Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τον συνάντησε και μετά από περίπου  εικοσιπέντε λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» ανέφερε ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας. 

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στο ΣΕΗ, αλλά ο φάκελός της φαίνεται πως δεν πάει αύριο από τον Πασχάλη Τσαρούχα στην Εισαγγελία, αφού βρίσκεται ήδη εκεί στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο. Στο γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου έχουν φτάσει δύο ακόμη καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, οι οποίες είναι πρόσφατες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αχυράνθρωποι» στην εστίαση: Πως δρούσαν τα τρία κυκλώματα που «ξετρύπωσε» η ΑΑΔΕ – Οι οφειλές στο δημόσιο
Από καταθέσεις εργαζομένων προέκυψε ότι αυτοί είτε αγνοούσαν τον πραγματικό ιδιοκτήτη της επιχείρησης, είτε λάμβαναν οδηγίες τηλεφωνικά, ενώ παρέδιδαν τις ημερήσιες εισπράξεις σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα
Τα πράγματα που κατασχέθηκαν από την ΑΑΔΕ
«Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ήταν φάρσα» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου στη Νίκαια
«Δεν έχουν γίνει ακριβώς έτσι τα συμβάντα δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Ήταν στα πλαίσια της πλάκας μεταξύ τους» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου για βιασμό
Bullying, aggression and violence scene between two males, one young adult male punches his peer near a bricks wall