Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στον πεθερό του Φίλιππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας

Στον πεθερό του Φίλιππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας

To ακριβότερο διαμέρισμα στην Αθήνα πουλήθηκε 18 εκατ. ευρώ με τον αγοραστή να φέρεται πως είναι ο δισεκατομμυριούχος Τόμας Φλορ, πατέρας της Νίνα Φλορ και πεθερός του Φίλιππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Το εντυπωσιακό ρετιρέ στην γειτονιά των Ανακτόρων και συγκεκριμένα στην οδό Ηρώδου Αττικού 17 δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο, πουλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ και είναι συνολικής επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων.

«Πρόκειται για το γνωστό της οικογένειας Φιξ, το οποίο είναι στην πάνω πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου σε ένα τεράστιο οικόπεδο που κάποτε στέγαζε ορφανοτροφείο και μετά αγοράστηκε από τους Φιξ και έχτισε την πολυκατοικία ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος», είπε ο μεσίτης, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Το σπίτι του 7ου ορόφου ανήκε στους κληρονόμους του Καρόλου Φιξ και πλέον πέρασε στα χέρια του Ελβετού επιχειρηματία Τόμας Φλορ, ο οποίος είναι ο πεθερός του Φίλιππου.

«Είναι μία από τις πολύ χαρακτηριστικές πολυκατοικίες μοντερνιστικού ρυθμού της δεκαετίας το ’60. Το σπίτι έχει ένα τεράστιο μπαλκόνι, έχει θέα προς το πίσω μέρος της Βουλής, έχει θέα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρικό μέγαρο μέχρι κάτω στη θάλασσα», είπε ο μεσίτης.

Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός του Φιλίππου

«Το όνομά μου είναι Τόμας Φλορ, είμαι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Vista Jet». Ο δισεκατομμυριούχος Ελβετός είναι ο δημιουργός μίας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας με 72 αεροπλάνα. Το Forbes το 2018 εκτίμησε πως η περιουσία του αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό που είναι σημαντικό στη ζωή είναι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα, πάντα σε πηγαίνουν πιο μακριά».

Ο πατέρας της Νίνα Φλορ ξεναγούσε την New York Times στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας και η εικόνα από το εσωτερικό του κόβει την ανάσα.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα σε αυτό το σπίτι ήταν να πάω στην κάβα κρασιών και να διαλέξω ένα πολύ καλό μπουκάλι κόκκινου κρασιού».

Διαθέτει από αίθουσα παιχνιδιών, μέχρι πετρόχτιστο φούρνο για να ψήνει τις αγαπημένες του πίτσες και γκαράζ συλλεκτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων ως ερασιτέχνης οδηγός αγώνων.

«Το άλλο σημείο του σπιτιού που μου αρέσει πολύ είναι το σπα, μία πολύ απλή ιδέα. Ας εγκαταστήσουμε μία κάμερα στην οροφή και ας προβάλουμε τη θέα της κοιλάδας σε ολόκληρο τον τοίχο».

Όνειρό του, τα σπίτια του να φιλοξενήσουν τις επόμενες γενιές της οικογένειάς του.

«Ξεκίνησα από το μηδέν και φυσικά μία μέρα ονειρεύεσαι να έχεις ένα σπίτι για τις επόμενες γενιές και νομίζω ότι το πέτυχα αυτό με το συγκεκριμένο σπίτι».

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα, εάν η αγορά του ιστορικού σπιτιού στην περιοχή των Ανακτόρων είναι για δική του χρήση ή έχει σκοπό η κόρη του Νίνα και ο γαμπρός του, Φίλιππος, να επισκέπτονται συχνότερα την Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις