Ελλάδα

Στους top προορισμούς των Τούρκων η Θεσσαλονίκη, λόγω Ατατούρκ

Μετά τα ελληνικά νησιά, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Τούρκους είναι η Θεσσαλονίκη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι Τούρκοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα του Κεμάλ Ατατούρκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, περίπου 100 χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Θεσσαλονίκη.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε στο σπίτι της οδού Απόστολου Παύλου το 1881. Το 1935 το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο στην Τουρκία το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ζωή του ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κοσμικού κράτους και τα επιτεύγματα του.

Το σπίτι διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ αποτελείται από τρία πατώματα και μία αυλή. Μετά από εκτεταμένες επιδιορθώσεις και ανακατασκευές που έλαβαν μέρος το 1981, το κτίριο φιλοξενεί το μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ έχοντας ανακτήσει τους αρχικούς γνήσιους χρωματισμούς του.

Πηγή: abcgazetesi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα : Τους 33 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές στα ορεινά και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες
καιρός
Εμφανίστηκαν ως τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και έκλεψαν 200 χρυσές λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι – «Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»
«Μου λέει ότι τα χρυσά αντικείμενα κινδυνεύουν γιατί είναι ευάλωτα σε αυτές τις μεταβολές της τάσεως και πιθανότατα να λιώσουν», δηλώνει θύμα απάτης
Περιπολικό