Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για τον 14ο μισθό

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για τον 14ο μισθό

“Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

 

Σπύρος Παπασπύρος μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο «για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση». Προανήγγειλε επίσης ότι σε περίπτωση που «τον πειράξουν» η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ θα είναι ανάλογη.

Για τα περί εισήγησης στον πρωθυπουργό για πάγωμα συντάξεων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι «είναι μέσα στα σενάρια τα οποία προφανώς δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά γιατί ήδη οι συντάξεις είναι χαμηλές και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

«Εάν το μόνο που κατατίθεται στο τραπέζι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, εκ των πραγμάτων το ψαλίδι θα οδηγηθεί εκεί», συνέχισε, σημειώνοντας πως ήδη ο αντίκτυπος στον οικονομικό κύκλο είναι μεγάλος πριν ακόμη εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Καλούμε την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία, να πάρει μέτρα και να εμπλουτίσει τις πολιτικές της με αναπτυξιακές ανάσες», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας.

«Για τίποτα δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση. Κι όμως, πέντε μήνες μετά, τα μόνα μέτρα που έχει πάρει είναι στην κατεύθυνση της αύξησης των έμμεσων φόρων στα ποτά, τα τσιγάρα, τα καύσιμα και τη φορολογία ακίνητης περιουσίας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως όλα τα άλλα μέτρα «απλώς ανακοινώνονται, δεν υλοποιούνται και μεταβάλλονται συνέχεια επί το δυσμενέστερο», φέρνοντας ως παράδειγμα την εισοδηματική πολιτική.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

  O κ. Λοβέρδος θα επισκεφθεί τον κ. Σαμαρά και θα τον ενημερώσει για τις βασικές πτυχές των αλλαγών στο Ασφαλιστικό εν όψει της ολοκλήρωσης του κοινωνικού διαλόγου και της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε