Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στους ρυθμούς της διάσκεψης του ΟΑΣΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι αφίξεις των  υπουργών Εξωτερικών για την 17η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα διεξαχθή την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. Οι υπουργοί αναμένεται την Κυριακή μετά την άφιξη τους να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και το νέο μουσείο.

Πάντως θα υπάρχουν απουσίες. καθώς η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον θα βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου Ομπάμα για την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής για το Αφγανιστάν. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι θα μετάσχει επίσης στις εργασίες της Ολομέλειας της υπουργικής διάσκεψης του ΟΑΣΕ, στην Αθήνα.

Κύριο θέμα της Συνόδου του ΟΑΣΕ είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της Ευρώπης μέσα από θεσμούς και δομές που θα αποτρέπουν τις συγκρούσεις.

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των ξένων επισήμων από το Συνεδριακό Κέντρο στην Παραλιακή προς το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στην περιοχή γύρω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε επίσης
Επί ποδός η Αστυνομία για τον ΟΑΣΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε