Ελλάδα

Στυλιανίδης: Διαφορετικό το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον σεισμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έχει αλλάξει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ.Στυλιανίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως τόσο η προσφορά των Ελλήνων διασωστών, όσο και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αλλά και συνολικά η εν γένει ελληνική παρουσία στις πληγείσες περιοχές, έχουν αλλάξει το κλίμα.

«Στα Άδανα μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και γενικά όπου έβλεπαν την ελληνική σημαία οι Τούρκοι χειροκροτούσαν», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, εκφράζοντας την ευχή, αυτό το λαϊκό αίσθημα υπέρ της Ελλάδας να κάνει και αυτούς που πρέπει, στην Άγκυρα, να αναθεωρήσουν πολλές από τις απόψεις τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για μια ασύλληπτη τραγωδία, που επηρέασε άμεσα περίπου 22 εκ. ανθρώπους που ζουν στις πληγείσες περιοχές και εκτίμησε ότι «μακάρι να διαψευστώ, αλλά ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι πολλαπλάσιος από τον μέχρι στιγμής απολογισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
9