Κυριακή, 3 Μαρ.
11oC Αθήνα

Σχέδιο για καλύτερο και φθηνότερο φωτισμό στους Δήμους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρωμένο σχέδιο για καλύτερο και φθηνότερο οδοφωτισμό έχουν εκπονήσει από κοινού το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΠΕ.

Tο ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού, παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε στις 17 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ), με τη συνεργασία του Τ.Π.&Δανείων, του ΚΑΠΕ και της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, διακεκριμένοι εισηγητές αναφέρθηκαν σε χρηματοδοτικά εργαλεία, τεχνικές προδιαγραφές και αποσβέσεις έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις των Γερμανών εκπροσώπων, σχετικά με τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που αποκόμισαν από την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων αναβάθμισης του οδοφωτισμού σε δήμους της χώρας τους και τα υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας που επέτυχαν.

Εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ και του Τ.Π.&Δανείων παρουσίασαν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημόσιου οδοφωτισμού, περιέγραψαν τη διαδικασία και τα βοηθητικά εργαλεία στην υλοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και το νέο πλαίσιο χορήγησης δανείων στους Ο.Τ.Α. για τη συγχρηματοδότηση των έργων. Αναφέρθηκαν στην  τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στους Ο.Τ.Α., όπως υπόδειγμα μελετών, δωρεάν λογισμικό για την αξιολόγηση της επένδυσης, ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές του έργου με πρότυπο τεύχους δημοπράτησης, καθώς και τα βήματα υλοποίησης, με τους ελέγχους που θα γίνονται ανά φάση.

Το Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε