Ελλάδα

Σχεδόν 100 οι παραβιάσεις των μαχητικών της Τουρκίας στο Αιγαίο – Συνεχίζεται το προκλητικό κρεσέντο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις 100 «άγγιξαν» οι σημερινές (24.11.2022) παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας, αφού καταγράφηκαν συνολικά 91 από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτές έλαβαν μέρος συνολικά 18 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οχτώ ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Τουρκίας πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ παράλληλα στις παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη τύπου CN-235.

Έξι υπερπτήσεις

Από τα 16 μαχητικά αεροσκάφη, τα 10 ήταν οπλισμένα, ενώ σήμερα σημειώθηκαν 7 εμπλοκές. Έξι από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F-16 τις πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια έκαναν υπερπτήσεις αφού πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος στα 28.000 πόδια στις 13:31 και ακολούθησαν τρία λεπτά αργότερα τα άλλα δύο, το πρώτο στα 24.000 πόδια και το δεύτερο στα 15.000 πόδια.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο πιλότος του F-16 βγαίνει σώος από το αεροσκάφος μετά την αναγκαστική προσγείωση στην Ζάκυνθο
Ο χειριστής του μαχητικού, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, κατάφερε να βγει έγκαιρα, πριν το αεροσκάφος τυλιχθεί στις φλόγες και είναι καλά στην υγεία του
Αεροσκάφος
Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος
Οι λιμενικοί κατάσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού, ένα ξύλινο γκλοπ, ένα αλουμινένιο μπαστούνι μπέιζμπολ, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και φυσίγγια, χρηματικό ποσό ύψους 6.374,10 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο
Ναρκωτικά
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο εκμεταλλευτής του βυτιοφόρου που εξερράγη
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς και έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο