Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σχολεία – Πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές: «Υπάρχουν γονείς που δεν φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί φοβούνται»

Σχολεία – Πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές: «Υπάρχουν γονείς που δεν φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί φοβούνται»

Το newsit.gr βρέθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής για το πρώτο κουδούνι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πολλά ήταν τα κρούσματα στα σχολεία που ανιχνεύθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ πρόβλημα είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αφού η ζήτηση ήταν μεγάλη και αρκετοί γονείς δεν έβρισκαν διαθέσιμα self test για τα παιδιά τους.

Ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής μιλάει στο newsit.gr και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από τις προηγούμενες μέρες έχουμε καθαρίσει το σχολείο, το έχουμε απολυμάνει. Ήδη από τις 7 το πρωί σήμερα περιμένουμε να δώσουμε self test σε όποιον δεν έχει καταφέρει να προμηθευτεί, θα το κάνει βέβαια έξω από τον χώρο του σχολείου ή θα πρέπει να πάει σπίτι του και να το κάνει, για να το δηλώσει. Για την ώρα έχουμε κάποια κρούσματα στο σχολείο, συγκεκριμένα έχουμε τέσσερις δηλώσεις στην πλατφόρμα. Επίσης, υπάρχουν και δέκα γονείς, οι οποίοι μας είπαν ότι δεν θα φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί φοβούνται είτε γιατί έχουν νοσήσει οι ίδιοι είτε γιατί φοβούνται μην κολλήσουν τα παιδιά. Ισχύουν τα πρωτόκολλα που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, όπως μάσκες, αποστάσεις, ξεχωριστά διαλείμματα και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Στη συνέχεια, μαθητές μας λένε ότι χαίρονται που επέστρεψαν στο σχολείο αλλά φοβούνται κιόλας μήπως κολλήσουν. Αρκετοί από τους μαθητές που μας μίλησαν είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ άλλοι την έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες.

Από την άλλη, γονείς μας εκφράζουν την ανησυχία τους. Κάποιοι από αυτούς βρήκαν εύκολα test για τα παιδιά τους, κάποιοι άλλοι δεν βρήκαν καθόλου και αγόρασαν, ενώ δεν μικρό ποσοστό προμηθεύτηκε από το σχολείο. «Είμαστε αρκετά ανασφαλείς που φέρνουμε τα παιδιά στο σχολείο αυτή την περίοδο που τα κρούσματα είναι στα ύψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Είχαμε δικά μας self test, αγοράσαμε κιόλας και τα παιδιά μας πλέον είναι πολύ εκπαιδευμένα με το πως πρέπει να απολυμαίνονται σωστά στο σχολείο», λέει στο newsit.gr ένας γονιός μαθήτριας του δημοτικού.

«Είναι απόλυτα δασκαλεμένες οι κόρες μου με τα θέματα υγιεινής πλέον και για μένα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία διότι με την τηλεκπαίδευση υπάρχουν δυσκολίες», μας λέει ένας ακόμα πατέρας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις