Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σχολεία: Τα κρούσματα δημιουργούν κενά και φέρνουν προσλήψεις

Σχολεία: Επιμένουν οι επιστήμονες για παράταση μιας εβδομάδας - «Μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα»

Πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τα κρούσματα που προέκυψαν από τα self test ήταν χιλιάδες. Πολλά μάλιστα αφορούν σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά.

Για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν στα σχολεία τα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις. Το μεσημέρι (10.01.2022) αναμένεται σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να τρέξουν οι αναπληρώσεις δασκάλων και καθηγητών μέσω προσλήψεων και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται τις επόμενες μέρες, ακόμη ενδεχομένως και αύριο.

Από το βράδυ της Κυριακής (09.01.2022), από τα self test που δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα, προέκυψε ότι καταγράφηκαν σχεδόν 16.000 κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.500 είναι εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά σε δασκάλους και καθηγητές, εκτός από τα 2.500 κρούσματα που προέκυψαν από τα self test, απουσίαζαν γιατί είχαν ήδη νοσήσει σχεδόν 4.000 εκπαιδευτικοί, άρα ο αριθμός των κενών είναι 6.500. 

Μάλιστα, ήδη πολλές περισσότερες από 50 τάξεις δημοτικού έχουν “βγει” σε τηλεκπαίδευση, μιας και έχει νοσήσει ο δάσκαλος και μοιραία το μάθημα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις