Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκέντρωση ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο – Κλειστό το Σύνταγμα, κίνηση στους γύρω δρόμους (pics)

Συγκέντρωση ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο – Κλειστό το Σύνταγμα, κίνηση στους γύρω δρόμους (pics)

Συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πραγματοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια, και η συμμετοχή των φορέων ήταν… δια αντιπροσώπων αφού λόγω κορονοϊού έπρεπε να μπορούν να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι στην πλειοψηφία τους ήταν σε απόσταση μεταξύ τους ενώ κάποιοι φορούσαν και μάσκες. 

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα που για ώρα παρέμεινε κλειστό. Λόγω αυτού υπάρχει αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.

Δείτε εικόνες από την Καλλιρρόης και από την Βασιλέως Κωνσταντίνου

Απαιτούν να μην μπει καμία κάμερα μέσα στα σχολεία, ενώ παράλληλα τονίζουν πως το νέο πολυνομοσχέδιο βάζει φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ενδεικτικά: 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ν. Πλουμπίδης», από τα στοιχεία που προκύπτουν όσον αφορά την Α’ Δημοτικού στην Α’ Πειραιά, τα τμήματα θα μειωθούν κατά 68.

-Από τα στοιχεία που παραθέτουν οι αιρετοί της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, προκύπτει πως στα νηπιαγωγεία της περιοχής, στην Α’ Τάξη καταργούνται 62 τμήματα, γεγονός που συνεπάγεται 620 διδακτικές ώρες ειδικοτήτων λιγότερες και 89 εκπαιδευτικούς λιγότερους. Συνολικά και για τις έξι τάξεις του Δημοτικού στα σχολεία που είναι οργανικά πάνω από 7θέσια, χάνονται 242 τμήματα από τα 1.368 που λειτουργούν σήμερα. Σε ό,τι αφορά τα μαθήματα ειδικοτήτων, χάνονται περίπου 2.400 διδακτικές ώρες, δηλαδή 100 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

-Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Σύλλογο «Σωκράτης», στα Νηπιαγωγεία του δήμου Αχαρνών θα υπάρξουν 2 τμήματα λιγότερα, του δήμου Διονύσου 3 και Ωρωπού 1.

-Οι αιρετοί της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας καταγράφουν πως με την εφαρμογή της διάταξης, σε μια σειρά από δήμους της Β’ Αθήνας στην Α’ Τάξη καταργούνται 54 τμήματα, γεγονός που συνεπάγεται 540 διδακτικές ώρες ειδικοτήτων λιγότερες και 77 εκπαιδευτικούς λιγότερους (54 υπεύθυνοι τάξεων και 23 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων).

-Αντίστοιχα, στη Λήμνο, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Αρ. Μοσχίδης», για τις 6 τάξεις του Δημοτικού, στα 4 σχολεία που είναι οργανικά από 7θέσια και πάνω, χάνονται 10 από τα 50 τμήματα που υπάρχουν σήμερα. Αναφορικά με το σύνολο των μαθημάτων ειδικοτήτων για όλες τις τάξεις, χάνονται περίπου 100 διδακτικές ώρες. Συνολικά 17 εκπαιδευτικοί λιγότεροι (10 δάσκαλοι και 7 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις