Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα [pics, vids]

συγκέντρωση Σύνταγμα Μακεδονία

Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Με σημαίες, πλακάτ (ακόμα και με κάποια συνθήματα που… ξεφεύγουν), τύμπανα, οι συγκεντρωμένοι ζητούν να μην περάσει η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων.

Το κεντρικό σύνθημα στη συγκέντρωση είναι «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία». Ακούστηκε επίσης το «γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά». Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στο Σύνταγμα φωνάζουν και συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου. Κάποια από τα συνθήματα… ξεφεύγουν και δυστυχώς δεν λείπουν κι αυτά με υβριστικό περιεχόμενο.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και στόχος των διοργανωτών είναι κόσμος να μείνει στο Σύνταγμα έως το βράδυ του Σαββάτου (16.06.2018) όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Με σημαίες και… ταμπούρλα

Κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας άνθρωποι όλων των ηλικιών ζητούν να μην περάσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Καλούν τους βουλευτές που διαφωνούν να πράξουν «το καθήκον τους» και να την καταψηφίσουν ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την πτώση της κυβέρνησης.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «έχουμε πει εξαρχής με τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε άλλες 24 πόλεις, δεν επιτρέπουμε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, με κανέναν επιθετικό προσδιορισμό μπροστά, σημασία έχει το όνομα Μακεδονία που από μόνο του είναι αλυτρωτικό, δεν μπορεί να ονομάζονται Μακεδόνες άλλοι έκτος από τους Έλληνες».

Νέα συγκέντρωση την Κυριακή για τη Μακεδονάι

Παράλληλα, ανάλογα με τον χρόνο συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες διοργανώνεται και νέα συγκέντρωση. Στόχος της η ματαίωση της υπογραφής. Αυτό το… ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή στις 11:00 στο Πισοδέρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις