Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγκέντρωση για το Παλαιστινιακό στην Αθήνα

Συγκέντρωση για το Παλαιστινιακό στην Αθήνα

Πορεία ενάντια στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται στην Αθήνα, κοντά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παρών και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη έκλεισαν, νωρίτερα, η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν από την Κατεχάκη αλλά και η Κατεχάκη και στα δυο ρεύματα. 

Όταν η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ ξεκίνησε, έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Κηφισίας, από το Φάρο Ψυχικού έως την Αλεξάνδρας. Κλειστή είναι και η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δυο ρεύματα, μέχρι το Χίλτον.

Λίγη ώρα αργότερα, όλοι οι δρόμοι άνοιξαν. 

Στη συγκέντρωση κοντά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι έκαψαν και σημαία του Ισραήλ. 

Παρών στη συγκέντρωση είναι και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις