Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” [pics]

Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” [pics]

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν την Τρίτη (02.10.2018), οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στην συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών, με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην Σταδίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι ζητούν να υπάρξει ρύθμιση που να τους κατοχυρώνει και να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Στο πλευρό τους τάχθηκαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΕΣΑμεΑ.

Με ανακοίνωση του, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, Συλλόγων και Σωματείων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», προβάλει τα εξής αιτήματα:

-“Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.

-Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι Αορίστου χρόνου.

-Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.

-Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι”.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην Σταδίου, με τον δρόμο όπως είναι φυσιολογικό να παραμένει κλειστός για κάποια ώρα.

Από την συγκέντρωση νωρίτερα στο Σύνταγμα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις