Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκοινωνίες… “γιοκ” την Δευτέρα – Χωρίς μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικό και τρόλεϊ

απεργία Μετρό

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα (15.01.2018) οι εργαζόμενοι του Μετρό, αντιδρώντας στην ψήφιση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων, εξαπολύει επίθεση ενάντια σε κυβέρνηση που όπως λέει παραδίδει ότι απέμεινε από την δημόσια περιουσία στους δανειστές.

Από τα “πυρά” τους όμως δεν γλυτώνουν ούτε οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγορούν για διάσπαση της δράσης των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων.

Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Κάθε επίφαση δημοκρατίας στο συγκεκριμένο μέτρο καταρρέει από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συνολική λειτουργία των συνδικάτων, για καμία άλλη διαδικασία απόφασης αλλά εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο απόφασης για απεργία.

Βέβαια πριν από αυτούς φρόντισε και φροντίζει ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας να σαμποτάρει αποφάσεις της πλειοψηφίας και να υποδαυλίζει την διάσπαση σε κάθε διεκδικητική δράση. Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους.

Απλά θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει και περιγράφονται στο καταστατικό του.

Ότι τιμά και σέβεται το καταστατικό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες.

Αντί υστερόγραφου να πούμε ότι αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει και να ακολουθήσει τον δρόμο προς τον βάλτο, ακόμη και να πέσει μέσα στον βάλτο στηριζόμενη ή επικαλούμενη την θέληση των πολλών.

Ας αναγνωρίσει και εκείνη το δικό μας δικαίωμα να παλεύουμε για το δίκιο, αδιάφορο αν το υποστηρίζουν πολλοί, λίγοι ή ελάχιστοι. Να διεκδικούμε και να υπογράφουμε συλλογικές συμβάσεις παρά την όποια κυβερνητική-νομοθετική προσπάθεια για την εξάλειψη τους.

Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 15/1/18 καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

24ωρη και σε λεωφορεία και ηλεκτρικό

24ωρη απεργία ωστόσο για την Δευτέρα αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, ηλεκτρικό, και τρόλεϊ.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης απόψε τα μεσάνυχτα αποφάσισε πριν από λίγο η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Έτσι, τα πλοία, από τις 00.01 θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ, αφού ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων για τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει ότι αναμένει «αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία».

«Η 24ωρη απεργία μας τόσο για το πολυνομοσχέδιο, όσο και για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό και τις μειωμένες συνθέσεις, σηματοδοτεί νέους αγώνες» προσθέτει η ΠΝΟ, ενώ εφιστά την «προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας, ότι δηλαδή οι ναυτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι και είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες, όπου και όταν χρειασθεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις