Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 54 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 54 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπήρχαν φιάλες για τα φρένα του τρένου

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, δεν έχουν βρεθεί φιάλες υγραερίου, αλλά φιάλες με πεπιεσμένο αέρα για τα φρένα του τρένου. Οι φιάλες αυτές είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες του υγραερίου. Ο αέρας που βρίσκεται στις φιάλες επανατροφοδοτείται στα τρένα.

Σε επικοινωνία με τις εταιρείες που τις φτιάχνουν, δήλωσαν κατηγορηματικά πως οι φιάλες αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη. Σύμφωνα με τον μηχανολόγο, Κώστα Λακαφώση, σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη στο τρένο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις