Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης φέρεται να είχε ειδοποιηθεί για το εμπορικό τρένο 17 λεπτά πριν

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης φέρεται να είχε ειδοποιηθεί για το εμπορικό τρένο 17 λεπτά πριν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων, φέρεται να είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν συμβεί το μοιραίο ότι κατεβαίνει και εμπορικό τρένο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο σταθμάρχης στους Νέους Πόρους, του σταθμού αμέσως μετά από αυτόν της Λάρισας και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη, φέρεται να είχε ενημερώσει τον συνάδελφό του για το εμπορικό τρένο.

Μάλιστα, η ενημέρωση έχει γίνει με εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των δύο σταθμαρχών, η οποία έχει καταγραφεί. Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί φέρεται να ενημερώθηκε στις 23:04, 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη, ότι το εμπορικό τρένο φεύγει από τους Νέους Πόρους με κατεύθυνση προς Αθήνα. 

Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις Αρχές που ερευνούν την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης κατηγορείται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, σωματικές βλάβες και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Θα απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 4 ημέρες μετά την τραγωδία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρους του, ο σταθμάρχης παραδέχεται και αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις