Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση πραγματοποιούν φοιτητές και μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, για την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη. Η πορεία κατέληξε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου οι φοιτητές και οι μαθητές έγραψαν με σπρέι τη λέξη «Δολοφόνοι».

Με μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό τουλάχιστον 57 επιβατών. Οι μαθητές πέταξαν 57 μαύρα μπαλόνια προς τον ουρανό…

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, πέρασαν από την Βουλή και έφτασαν έξω από την Hellenic Train, στην Συγγρού. Εκεί έγραψαν με κόκκινο σπρέι «δολοφόνοι» στα γραφεία της Hellenic Train. Λόγω της κινητοποίησης ένα μέρος της Συγγρού και γύρω δρόμοι είναι κλειστοί.

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στις 7 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και νέα πορεία μαθητών στο κέντρο.

Στην μεγάλη κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές.

Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά – Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις