Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 42χρονης που πήγαινε να δει τα παιδιά της

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 42χρονης που πήγαινε να δει τα παιδιά της
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν τελειώνει και διαρκώς ταυτοποιούνται σοροί μέσω του dna των συγγενών τους, για τους οποίους η ελπίδα έσβησε πια, στις λαμαρίνες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που σκόρπισε τον θάνατο σε τόσους νέους ανθρώπους.

Μία από αυτές και η 42χρονη Βαγια που μπήκε στο τρένο του θανάτου με προορισμό την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πετάξει αεροπορικώς για Αμερική όπου βρίσκονται ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά που σπουδάζουν.

ΦΩΤΟ από larissanet

“Δεν είναι πρώτη φορά που πάει, επειδή ο άντρας της και τα παιδιά της είναι στην Αμερική, εκείνη πηγαίνει εκεί συχνά, κάθε δυο-τρεις μήνες” λέει ο πεθερός της άτυχης 42χρονης.

“Αν αργούσε θα την πήγαινα εγώ με το αμάξι” μας αναφέρει και περιγράφει ποια ήταν η αρχή του μοιραίου ταξιδιού.

“Η Βαγια ήρθε κατά τις 6 και μου λέει ”9 – 9.05 θα έρθω, θα πάρω κάτι πράγματα και φεύγουμε”.

Εγώ ήμουν ήδη έτοιμος με το αυτοκίνητο. Είχα ανοίξει και την πόρτα του πορτμπαγκάζ, η μηχανή αναμμένη, βάζουμε την βαλίτσα και φεύγουμε. Η Βαγια μου λέει ”στις +10 μπαίνω μέσα στο βαγόνι”. Μιλούσε στο τηλέφωνο με τον άντρα της, εγώ την άφησα στα ταξί, γιατί την πήγαινα πολλές φορές στον σταθμό και την άφηνα στην πιάτσα. Της κατέβασα τη βαλίτσα και την ρώτησα να της βγάλω εισιτήριο, αλλά είχε πάρει ήδη ηλεκτρονικά.

Στην ερώτηση του newsit.gr αν η 42χρονη ήταν χαρούμενη που θα έβλεπε τον άντρα της και τα παιδιά της, ο πεθερός της άτυχης Βάγιας αναφέρει “άμα σου πω ότι με μεγαλύτερη χαρά δεν την έχω δει, θα νομίζεις ότι λέω ψέματα. Δεν είχε πολύ καιρό να τους δει αλλά έφευγε με χαρά”.

Όπως μας αναφέρει ο πεθερός της 42χρονης “Φτάσαμε 10 λεπτά πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, αν αργούσαμε θα την πήγαινα εγώ με το αμάξι. Όταν έφευγε της είπα να επικοινωνήσουμε. Και μου λέει ”όχι δεν θα σε πάρω τώρα, θα μιλήσουμε το πρωί. Μετά τα μεσάνυχτα χτυπούσε το τηλέφωνο. Το σηκώνω. Μου λέει ο γιος μου ”έχασα την Βάγια”.

Ο ίδιος αμέσως έφυγε για το σημείο της τραγωδίας “Πήγα εκεί, ψάχναμε τίποτα δεν καταφέραμε. Έδωσε dna η μητέρα της” ενώ για τα αίτια του τραγικού περιστατικού μας αναφέρει “δεν ξέρουμε τί έγινε, με το καλώδιο στην Στερεά Ελλάδα, με την καθυστέρηση στην Λάρισα. Εμείς τώρα παλεύουμε να δούμε τι θα κάνουμε”.

Οι δικοί της άνθρωποι περίμεναν νεότερα στο νεκροτομείο της Λάρισας για την τύχη του δικού τους ανθρώπου που ήταν μέχρι χθες αγνοούμενη.

Η 42χρονη μητέρα 2 παιδιών ήταν ιδιαίτερα γνωστή αλλά και αγαπητή στην κοινωνία του Τυρνάβου και μετά την αγωνία η είδηση της αναγνώρισης βύθισε τον Τύρναβο στην θλίψη.
Η κηδεία της άτυχης γυναίκας που αφήνει πίσω το σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά, τους γονείς της, συγγενείς και φίλους, αναμένεται να γίνει αύριο Σάββατο στις 12.00μ.μ στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο.
Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10:30πμ.

Αποστολή Λάρισα: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις