Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στην Λάρισα: «Μαζική τραγωδία, σε πολύ άσχημη κατάσταση οι σοροί» λέει ιατροδικαστής

Σύγκρουση τρένων στην Λάρισα: «Μαζική τραγωδία, σε πολύ άσχημη κατάσταση οι σοροί» λέει ιατροδικαστής

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας συνεχίζουν να μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή δήλωσε πως είναι απίστευτο τα όσα έχουν συμβεί με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη» ανέφερε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως είπε οι σοροί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η διαδικασία θα κρατήσει πολλές ώρες. Μέχρι τι στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις, δεν υπήρχαν καν ταυτοποιήσεις. Επιβεβαιώσε επίσης πως οι περισσότεροι νεκροί είναι νεκροί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και απανθρακωμένες και διαμελισμένες σοροί.

Η κ. Λεονταρή τόνισε, επίσης, πως γίνεται το “ανθρωπίνως δυνατόν” από την ιατροδικαστική υπηρεσία, εκτιμώντας πως ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το δυστύχημα αυτό θυμίζει το τροχαίο των Τεμπών, αλλά τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα, που θυμίζει και το αεροπορικό δυστύχημα της Ήλιος και του Γιάκοβλεφ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις