Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συλλαλητήριο Αθήνα: Με πούλμαν, τρένα, αεροπλάνα και… βαπόρια, όλοι στο Σύνταγμα! [pics, vids]

Συλλαλητήριο Αθήνα: Με πούλμαν, τρένα, αεροπλάνα και… βαπόρια, όλοι στο Σύνταγμα! [pics, vids]
Φωτογραφία Eurokinissi

Με κάθε τρόπο φτάνουν στην Αθήνα πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Οι διοργανωτές περιμένουν πως πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμου θα δώσει το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που γίνεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη Γεωργία Μπιτάκου, εκ των διοργανωτών, αναμένονται περισσότερα από 2.000 πούλμαν με κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα.

Από νωρίς, πούλμαν από… παντού γέμισαν την Εθνική οδό. Οι φωτογραφίες από την Eurokinissi είναι χαρακτηριστικές.

Από την Κρήτη στο συλλαλητήριο

Περίπου 1.000 Κρητικοί από το Ηράκλειο και Χανιά έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», το «Μακεδονία ξακουστή» και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο έφτασαν αξημέρωτα οι Κρητικοί στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε εικόνα

https://youtu.be/AwJ0Ot20SQ4

Από τη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν όλη τη νύχτα για να είναι παρόντες στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αναφέρει το thestival.gr.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί έφυγαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία. Μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.

Από την Πάτρα

Τουλάχιστον 20 πούλμαν αναχώρησαν οργανωμένα για την πρωτεύουσα ώστε στις δύο το μεσημέρι να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Από το Άργος

Κάποιος μάλιστα ντύθηκε Κολοκοτρώνης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει την «παρουσία» του στρατηγού της ελληνικής επανάστασης στο συλλαλητήριο, δίνοντας παλμό στους συμμετέχοντες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποστολή και από Τρίκαλα – Καλαμπάκα στο συλλαλητήριο

Δύο λεωφορεία απο τα Τρίκαλα, και τέσσερα απο την Καλαμπάκα, ξεκίνησαν στις 8 το πρωί για το Συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το trikalazoom, το ηθικό των επιβατών ήταν ακμαιότατο, και πηγαίνοντας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, δίνουν ένα μήνυμα προς στα Σκόπια, πως η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις