Ελλάδα

Συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων στην Αθήνα

Πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία χιλιάδων εργαζομένων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 11.06.2020.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. “Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, μια γροθιά, Έλληνες και μετανάστες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας ότι τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί η ενότητα μας” τόνισε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής.

«Μέσα και από τη σημερινή μας κινητοποίηση, χαιρετίζουμε τις τεράστιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ. Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στη μεγαλύτερη καταπιεστική μηχανή του πλανήτη, είναι ο ίδιος ο λαός, με την εργατική τάξη μπροστά», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση. Ότι όσο θα στοχεύει στον πραγματικό, στον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό, τόσο πιο αποτελεσματικός αγώνας γίνεται».

«Παλεύουμε καθημερινά, για να μην πληρώσουμε εμείς ξανά. Γιατί πάνε να μας φορτώσουν άλλη μια κρίση, όπως το έκαναν το 2010» ανέφερε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι ο τουρισμός ποτέ δεν ήταν δικαίωμα και ποτέ δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες του λαού για διακοπές και αναψυχή.

«Τώρα, μας καλούν μαζί με τη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, να σκύψουμε το κεφάλι, στο βωμό της επανεκκίνησης της οικονομίας. Μας καλούν να ξεχάσουμε μια και καλή την σταθερή δουλειά, το 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να δεχτούμε να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε χώρους εκμετάλλευσης και σκλαβιάς μέσω της τηλεργασίας. Να δεχτούμε να ζήσουμε με τα ελάχιστα» είπε ο Γ. Στεφανάκης, τονίζοντας «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση, στην εργοδοσία. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λένε. Τα μέτρα που πέρασαν δε θα τα πάρουν πίσω εάν δεν παλέψουμε με κάθε τρόπο, μαζικά».

Το συλλαλητήριο με μήνυμα… από τις ΗΠΑ

Μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης απηύθυνε στο συλλαλητήριο σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Λος Άντζελες, ο γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στις κατασκευές, Κλιφ Σμιθ.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, Μανώλης Χαρατσής.

Σημείωσε ότι με προκάλυμμα την «έκτακτη κατάσταση» και τα «προσωρινά μέτρα» «θέριεψε και στην ΕΥΔΑΠ η τηλεργασία, το «πάστωμα» των εργαζομένων σε ακατάλληλα κτήρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελαστικοποίηση της εργασίας, αξιοποιήθηκαν οι ΠΝΠ στους εργολαβικούς εργαζόμενους ώστε να πληρώθουν τα δώρα του Πάσχα το…καλοκαίρι».

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό εκχωρώντας και το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (λίμνες, φράγματα, ποτάμια, αντλιοστάσια, κανάλι μεταφοράς κλπ) πατώντας και πάνω στους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερους του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να βάλουν στο χέρι τις υποδομές της χώρας (αφού αυτές περιλαμβάνουν το 80% των υδάτινων αποθεμάτων)».

Χαρακτήρισε την εξέλιξη «πολύ επικίνδυνη για το λαό» τονίζοντας «επιδιώκουμε, να σηκώσουμε τείχος αντίστασης, να τους χαλάσουμε τα σχέδια» και καλώντας σε στήριξη και αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν ακόμα η Ιωάννα Μουρτζιάνη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ, συμβασιούχος του ΕΟΔΥ, Βασίλης Παρασκευόπουλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Αποστόλης Στεργιόπουλος εκ μέρους των εκπαιδευτικών και Τζόνι Νταμπάζι εκ μέρους των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει με αεροδιακομιδή στη Βρετανία το κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα πισίνας στη Ρόδο
Το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα στο νερό για 10 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, γεγονός που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες και είναι κρίσιμη η κατάστασή του
Πισίνα
Σε εξέλιξη οι απολογίες των 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης
Οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Αγροτικός συνεταιρισμός ζητά πίσω 600.000 ευρώ από τον «Φραπέ» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουλτανίνας στην Κρήτη ζητά πίσω το ποσό των 600.000 ευρώ από τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Ξυλούρη που ήταν πρόεδρος Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας
Ανθισμένες αμυγδαλιές σε χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο. 
(EUROKINISSI)
5
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών
«Η παχυσαρκία διαταράσσει βαθιά τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-ωοθηκών, συνοδεύεται από ινσουλινοαντίσταση και χρόνια φλεγμονή, και τελικά υπονομεύει τη λειτουργία των ωοθηκών και την ποιότητα των ωαρίων»
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών