Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για τα εργασιακά στις 17 Οκτώβρη προκήρυξε το ΠΑΜΕ στο πεζοδρόμιο του υπουργείο Εργασίας [pics, vids]

Συλλαλητήριο για τα εργασιακά στις 17 Οκτώβρη προκήρυξε το ΠΑΜΕ στο πεζοδρόμιο του υπουργείο Εργασίας [pics, vids]

Συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Εργασίας παραχώρησαν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ παρουσιάζοντας το δικό τους… πόρισμα για τα εργασιακά.

Στο άτυπο “πάνελ” συμμετείχαν ο Νίκος Παπαγεωργιου,πρόεδρος συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Αττικής, ο Παναγιώτης Κατάρας πρόεδρος Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ο Νικος Ξουράφης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραια και ο Βασιλης Σταμουλης πρόεδρος της Ομοσπονδιας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος.

Στην πρόταση νόμου που επεξεργάστηκαν και θα παραδώσουν σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, καταργούνται οι “αντεργατικές διατάξεις” που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Παράλληλα απαιτούν να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αποκατασταθεί ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ.

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε η κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας, ότι οι απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων προσεγγίζουν το 50%. Για το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών για τα εργασιακά ανέφεραν, ότι είναι προπομπός που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, να προχωρήσει στις εργασιακές αλλαγές που κατοχυρώνουν “τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας”.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν περισσότερα από 400 σωματεία και συνδικάτα απο όλους τους εργασιακούς χώρους. Παραλληλα προκήρυξαν συλλαλητήριο για τις 17 Οκτωβρίου, ημέρα που θα καταθέσουν το νομοσχέδιο στη Βουλή, για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη κίνηση.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε