Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία LIVE – “Λαοθάλασσα” και επεισόδια!

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία LIVE – “Λαοθάλασσα” και επεισόδια!
Φωτογραφία από: seleo.gr

– Δυναμική η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία! Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 90.000 άνθρωποι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο – Φώναζαν στον Φράγκο “Είναι τρελός τρελός ο στρατηγός”
– Τουλάχιστον 3 περιστατικά επεισοδίων έχουν καταγραφεί – Αντιεξουσιαστές πήραν σημαίες από 15χρονα κορίτσια και τις έκαψαν! Λίγο αγότερα πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες εναντίον ανθρώπων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες
– “Μάχη” Χρυαυγιτών με άντρες των ΜΑΤ στην πλατεία Ναυαρίνου – Εμπρηστική επίθεση σε διατηρητέο κτίριο το οποίο τελεί υπό κατάληψη
– Δείτε ζωντανή εικόνα – Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blogging του newsit.gr

 

Στις 14:00 το μεσημέρι τις Κυριακής, 21.01.2018, ξεκινά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Ένα συλλαλητήριο που οι διογρανωτές του ελπίζουν να μετατραπεί σε μια “λαοθάλασσα” που θα στείλει σαφή “μηνύματα”.

Ώρα… Θεσσαλονίκης λοιπόν. Στην “καρδιά” της συμπρωτεύουσας, στον Λευκό Πύργο, οι διοργανωτές ελπίζουν να δουν περισσότερους από 30.000 πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι “ασχήμιες”, πάντως, δεν έλειψαν αφού δύο περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν συζητήσεις.

Δείτε στο βίντεο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Από νωρίς οι προετοιμασίες

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με μια συνέντευξη του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αποκάλεσε “Μακεδόνα” έναν Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη, να έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Ήδη από χθες, Σάββατο 20.01.2018, έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερα από 500 πούλμαν έχουν αναχωρήσει από το Σάββατο. Νωρίς σήμερα το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα.

Τα τεχνικά συνεργεία έχουν στήσει από χθες την εξέδρα και τα ηχητικά συστήματα. Η εξέδρα, μάλιστα, θα έχει φόντο το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εργασίες προετοιμασίας πήρε μέρος πλήθος εθελοντών.

Ποιοι είναι οι ομιλητές

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί είναι οι:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ετοιμασίες  

Ευχή όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς περαιτέρω “παραφωνίες” σε ένα ζήτημα που είναι έτσι κι αλλιώς “ευαίσθητο”.

Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις