Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Να “βουλιάξει” η Αθήνα περιμένουν οι διοργανωτές!

συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Φωτογραφία από: Youtube

Με την Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται… ένα βήμα από την ελληνική Βουλή, διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Γενικό κάλεσμα μέσω social media για τις 14:00 το μεσημέρι την Κυριακή, 20/01/2019, στην “καρδιά” της Αθήνας.
“Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα” το σύνθημα των διοργανωτών που μιλούν στο newsit.gr για τον μεγάλο τους στόχο.
Σε αναβρασμό η βόρεια Ελλάδα. Μεγάλο το ενδιαφέρον για… κάθοδο στην Αθήνα. Δείτε σχετικά βίντεο.

Για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει γίνει ποτέ μιλούν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης που θα γίνει την Κυριακή και απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στο Σύνταγμα, την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα βάλει… στο στόχαστρο την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Θα “βουλιάξει” το Σύνταγμα, στόχος οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο”

Πιστεύουμε ότι θα “βουλιάξει” το Σύνταγμα”, δηλώνει στο newsit.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος και προσθέτει ότι “ενδεχομένως οι διαδηλωτές να ξεπεράσουν σε όγκο και το πολυπληθέστατο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου και να φτάσουν το ενάμισι εκατομμύριο”.

“Αιφνιδιάσαμε την κυβέρνηση”

Σε ό, τι αφορά την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για τη διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις προσδοκίες για το αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ο Γιώργος Τάτσιος, δηλώνει:

“Η επιλογή της 20 Ιανουαρίου για να γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πιστεύουμε ότι αιφνιδίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό, γιατί περίμεναν να υπάρξουν αντιδράσεις μόνο την ημέρα της ψήφισης.

Για αυτό εμείς επιλέξαμε αυτήν την ημέρα, την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να έρθει πάρα πολύς κόσμος και να αποτρέψει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν δηλαδή την Κυριακή “βουλιάξει” το Σύνταγμα από κόσμο, που το πιστεύουμε ακράδαντα, τότε ναι, θα αναγκαστούν οι πολιτικοί, θα υπάρξει πίεση και προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ψήφισμα το οποίο θα του επιδοθεί, το οποίο θα λέει ότι ο κόσμος δεν έχει αλλάξει καμία άποψη για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας και, όπως και στις 4 Φεβρουαρίου, έτσι και στις 20 Ιανουαρίου του 2019 στέλνει αυτό το πολύ δυνατό μήνυμα και απαιτεί ο κόσμος, πλέον, να εισακουστεί”.

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου και μεγάλη η κινητοποίηση, όχι μόνο των συλλογικών φορέων, αλλά και των δήμων και των τοπικών Μητροπόλεων, έτσι ώστε να βοηθήσουν τον κόσμο να φτάσει στην Αθήνα και να διαδηλώσει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ήδη, από τη Μακεδονία έχουμε μια αύξηση κατά 50% των λεωφορείων που είχαν ναυλωθεί τότε, το Φεβρουάριο. Υπάρχει τεράστια ζήτηση και ελπίζουμε την Κυριακή να μην υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο, όχι μόνο στη Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στη βόρεια Ελλάδα συμβάλλον στη μετακίνηση των ανθρώπων και στη μείωση του εισιτηρίου, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, οι μητροπόλεις και διάφορες ομάδες και επιτροπές αγώνα που έχουν συσταθεί όλη αυτήν τη χρονιά που αγωνιζόμαστε για τη Μακεδονία, που κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχει αυτή η αντίδραση και να είναι καταλυτική, ώστε να ακυρωθεί και η Συμφωνία των Πρεσπών και να αποτραπεί η παράδοση του ονόματός μας. Πιστεύουμε ότι την Κυριακή, που θα βοηθήσει και ο καιρός, θα γίνει χαλασμός Κυρίου” λέει ο Γιώργος Τάτσιος.

Δείτε το επίσημο σποτ του… καλέσματος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Το στοίχημα για τους Αθηναίους στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

“Αυτές τις τρεις τελευταίες ημέρες η θέληση των Ελλήνων να έρθει στο Σύνταγμα αυξάνεται γεωμετρικά” λέει ο Γιώργος Τάτσιος και προσθέτει ότι “το μεγάλο στοίχημα είναι να κατέβει ο λαός της Αττικής, για τους οποίους πιστεύει ότι “θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα βρίσκονται εκεί, την Κυριακή, στις 2.00 το μεσημέρι”.

“Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και μετά την Κυριακή” λένε με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Αλλά και μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή, 20/01/2019, οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. “Από την επόμενη μέρα του συλλαλητηρίου, πρέπει να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να αποτελειώσουμε την προσπάθεια να περάσει αυτή η Συμφωνία που προδίδει τη Μακεδονία μας”, δηλώνει ο Γιώργος Τάτσιος.

Ακούστε όσα λένε οι διοργανωτές στο newsit.gr για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις