Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία LIVE – Όλο το χρονικό

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία LIVE – Όλο το χρονικό
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Συγκινητικός ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Ζήτησε δημοψήφισμα
– “Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη”
– Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια και Πανεπιστήμιο
– Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν στην “καρδιά” της Αθήνας, μέσα από το live blogging του newsit.gr

Όλα έτοιμα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 04.02.2018, ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές. Η πλατεία Συντάγματος έχει ήδη ντυθεί στα… γαλανόλευκα.

Εδώ να σημειωθεί πως υπήρξε ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για την επίθεση στο σπίτι του κενρικού ομιλητή του συλλαλητηρίου, Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο συλλαλητήριο, μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία – Σημαία γίγας και κεντρική εξέδρα απέναντι από την Βουλή

Οι διοργανωτές περιμένουν στο συλλαλητήριο να πάρει μέρος περίπου 1,5 εκατομμύριο κόσμος ενώ αναμένεται να υψωθεί μία σημαία – γίγας 150 τετραγωνικών μέτρων.

Τεχνικοί έστησαν την κεντρική εξέδρα, το Σάββατο (03.02.2018) ακριβώς απέναντι από την ελληνική βουλή. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί από την Παρασκευή.

Όλα τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο που έχουν αποφασισθεί

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Μάλιστα, έχει προβλεφθεί τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές αφού τους αποβιβάζουν να μετακινούνται σε άλλα σημεία για φύλαξη.

Χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα είναι κυριολεκτικά παντού στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου. Αλλά και για την προστασία των συμμετασχόντων σ’αυτό.

Οι διαδηλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των Αστυνομικών, καθώς και οι οδηγοί οχημάτων με τις υποδείξεις των Τροχονόμων.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις