Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συλλαλητήριο: “Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση”! Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη και αναβρασμός στην βόρεια Ελλάδα!

συλλαλητήριο Μακεδονία

Αντίστροφη μέτρηση για το αυριανό συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
Θα “βουλιάξει” το Σύνταγμα εκτιμούν οι διοργανωτές μιλώντας στο newsit.gr. Τελείωσαν τα… λεωφορεία στην Βόρεια Ελλάδα.
“Παρών” με μήνυμα ο Μίκης Θεοδωράκης, πρόσωπο – κλειδί η Αφροδίτη Μάνου.
Πώς θα κινηθεί το Μετρό, ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Πολύ μεγάλη θα είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, εκτιμούν οι διοργανωτές. Μεγάλη κινητοποίηση στη Βόρεια Ελλάδα με χιλιάδες κόσμου να ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα για να είναι το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Λεωφορείο ούτε για.. δείγμα

«Ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει το αυριανό συλλαλητήριο, ακόμα περισσότερο από ό,τι στις 4 Φεβρουαρίου. Έχουν, πλέον, εκλείψει λεωφορεία από τη Μακεδονία, υπάρχουν νομοί όπου δεν υπάρχουν λεωφορεία να μισθωθούν. Από το Άργος, για παράδειγμα, στο προηγούμενο συλλαλητήριο είχε μισθωθεί ένα λεωφορείο και τώρα έρχονται έξι» λέει μιλώντας στο Newsit.gr ο Μιχάλης Πατσίκας μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

«Θα διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη – Θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο»

«Στατιστικά, από τη σελίδα που έχουμε στο Facebook, φαίνεται ότι η αυριανή συμμετοχή θα είναι αυξημένη κατά 40-50% σε σχέση με το προηγούμενο συλλαλητήριο. Θα ξεπεράσουμε το ενάμισι εκατομμύριο αυτήν τη φορά» λέει ο κύριος Πατσίκας.

Το προηγούμενο συλλαλητήριο σημάδεψε η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη. Στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο μουσικοσυνθέτης δεν θα παραστεί ωστόσο θα διαβαστεί μήνυμα του.

«Πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί μου και ο Μίκης Θεοδωράκης, έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια, χαιρέτησε την επιτροπή και κατέληξε με τη δήλωση “τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση”. Δεν θα είναι στο συλλαλητήριο, έχει ένα μήνυμα προς τους βουλευτές, το οποίο θα αναγνώσω.

Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο ομογενής Κρις Σπύρου, ο πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος της βουλής του Νιου Χαμσάιρ. Θα είναι και η Αφροδίτη Μάνου, μια γυναίκα και καλλιτέχνης που δεν ήταν στο προηγούμενο συλλαλητήριο και τώρα έχει συγκεντρώσει δίπλα τους και όλους τους καλλιτέχνες που είναι εναντίον της συμφωνίας. Θα είναι και ένας εκπρόσωπος από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Θα μιλήσουν και άλλοι, από πέντε λεπτά ο καθένας. Η εξέδρα θα βρίσκεται στη θέση που ήταν και το Φεβρουάριο» εξηγεί ο Μιχάλης Πατσίκας.

«Δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων που προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο, όπως έκαναν και την προηγούμενη φορά, θα καταγγελθούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτοί που θα κάνουν τις όποιες προβοκάτσιες, είναι, ουσιαστικά, οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης» καταλήγει ο Μιχάλης Πατσίκας.

Ακούστε αναλυτικά όσα λέει στο newsit.gr για το συλλαλητήριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αττικό Μετρό οι σταθμοί Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο θα κλείσουν από τις 10.00 μέχρι νεοτέρας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του αυριανού συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από σήμερα, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις