Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τον πόλεμο στην Συρία – Πέταξαν αυγά στα γραφεία της Κομισιόν [pics]

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τον πόλεμο στην Συρία – Πέταξαν αυγά στα γραφεία της Κομισιόν [pics]

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης (17.04.2018) το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενο για την επέμβαση ΗΠΑ – Γαλλίας – Βρετανίας στην Συρία.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 στο Σύνταγμα, και στην συνέχεια οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι προσυγκεντρώσεις είχαν οριστεί για τις 18:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος για τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τις Κλαδικές Ενώσεις και τους συλλόγους ΕΒΕ, ενώ στα Προπύλαια βρέθηκαν Σύλλογοι Συνταξιούχων και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής και Σύλλογοι Γυναικών.

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, άρχισαν να πετούν αυγά προς τις κλούβες που ήταν παρατεταγμένες έξω από το κτίριο.

Αυγά και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το ίδιο πραγματοποίησαν και νωρίτερα όταν βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Βασιλίσης Σοφίας, πέταξαν αυγά προς το κτίριο σε μια συμβολική κίνηση, καθώς θεωρούν πως η Ε.Ε “χειροκρότησε” την επέμβαση στην Συρία, κυρίως μέσω των δηλώσεων του Ντόναλντ Τουσκ και του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Πορεία ωστόσο προς την πρεσβεία πραγματοποίησαν και μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων, που κατέληξαν και αυτοί στην Αμερικανική πρεσβεία, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις