Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συλλήψεις φέρνει η απολογία Κάντα για τις μίζες στα οπλικά συστήματα

Συλλήψεις φέρνει η απολογία Κάντα για τις μίζες στα οπλικά συστήματα

Συνολικά 16 άτομα εμπλέκει με την απολογία του ο Αντώνης Κάντας, ο άλλοτε νούμερο τρία των εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας τόσο επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Κάντας. Ήδη την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου καλείται από τους ανακριτές σε απολογία ο Π. Ευσταθίου, ο 83χρονος εκπρόσωπος της STN ATLAS, τον οποίο ο Α. Κάντας έχει κατονομάσει ως έναν από τους ανθρώπους που του έδωσαν μίζες. Μάλιστα ο κ. Κάντας είπε πως πήρε μίζα από τον κ. Ευσταθίου ύψους 1,5 εκατομμυρίου για να μην μπλοκάρει τα προγράμματα των γερμανικών υποβρυχίων Μάλιστα ο κ. Κάντας είπε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη μίζα που έπαιρνε από τον Π. Ευσταθίου καθώς είπε ότι είχε πάρει και ένα εκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση των αρμάτων Μ48 το 1989.

Ο Α. Κάντας κατονόμασε και τον Kωνσταντίνο Δαφέρμο, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας KBP που κατασκεύαζε τα αντιαρματικά Kornet, λέγονατς ότι έλαβε από αυτόν μίζα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Ο Λάμπρος Μπαρτζώκας έδωσε σύμφωνα με τον ίδιο στον κ. Κάντα μίζα 1,7 εκατ. ευρώ για τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα OSA AK.

Ο Α. Κάντας κατονόμασε και τον Θωμά Λιακουνάκολέγοντας ότι του έδωσε 600.000 ευρώ για να μη δημιουργήσει προβλήματα στην πώληση των γερμανικών αρμάτων Leopard. Αλλά και 1 εκατ. ευρώ για να ξεμπλοκάρει διάφορα προγράμματα που τον ενδιέφεραν.

400.000 ευρώ λέει ο Α. Κάντας πως έλαβε από τον Σταύρο Κομνόπουλο, συνιδιοκτήτη της εταιρείας Kestrel για τους Exocet του Π.Ν.
800.000 ευρώ λέει ότι έλαβε από τον Παύλο Νικολαΐδη για να προχωρήσει το πρόγραμμα των mirage 2000-5, άλλες 750.000 ευρώ από τον εκπρόσωπο της Krauss-Maffei Wegmann, Δημήτρη Παπαχρήστο, ενώ η μίζα όπως λέει για το ιπτάμενο ρανταρ από τον Χρήστο Τούμπα ύψους 250.000 ευρώ.

Από τον Κωνσταντίνο Μπαλέρμπα ή Μπαλέμπα, σύμβουλο της σουηδικής εταιρείας Ericsson, ο κ. Κάντας λέει ότι έλαβε 240.000 ευρώ για τα σουηδικά ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR, ενώ δεν θυμάτε πόσα ήταν τα χρήματα που έλαβε από τον Κωστή Αποστόλου, στενό συνεργάτη του Θ. Λιακουνάκου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε