Ελλάδα

Σύλληψη 43χρονου για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σύλληψη ενός 43χρονου άνδρα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από καταγγελία εις βάρος του για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών και διαφήμιση των υπηρεσιών του στο διαδίκτυο. 

Ο κατηγορούμενος για «πειρατεία», συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά από έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 43χρονου στην υπόθεση. Από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια.

Ειδικότερα, από την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κινητό τηλέφωνο, με πίνακα διαχείρισης πελατών – συνδρομητών (panel),
  • 2 IPTV Αndroid Βox, τα οποία ήταν κατάλληλα τροποποιημένα για την αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών και
  • σκληρός δίσκος και USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
28η Οκτωβρίου: Η κακοκαιρία ματαιώνει παρελάσεις στην Αττική – Οι περιοχές που δεν θα πραγματοποιηθούν
Οι αρχές σε όλη την Ελλάδα, δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, των συμμετεχόντων και των πολιτών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
Μαθητική παρέλαση με βροχή
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα