Τετάρτη, 21 Φεβ.
13oC Αθήνα

Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop για απόπειρα δωροδοκίας – Βρέθηκαν 1.600 «μαϊμού» αξεσουάρ κινητών

Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop για απόπειρα δωροδοκίας – Βρέθηκαν 1.600 «μαϊμού» αξεσουάρ κινητών
ΑΠΕ ΜΠΕ

Με χειροπέδες βρέθηκε ιδιοκτήτης e-shop στο κέντρο της Αθήνας για απόπειρα δωροδοκίας στελεχών της ΔΙΜΕΑ. Η απόπειρα έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο e-shop εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.600 κομμάτια  απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, στον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς) τον συνέλαβαν με την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, στελέχη της ΔΙΜΕΑ διενήργησαν ελέγχους στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.600 τεμάχια απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να δωροδοκήσει με το ποσό των 1.500 ευρώ. τον επικεφαλής προϊστάμενο της διεύθυνσης Ανάλυσης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ελεγκτές τής εν λόγω διεύθυνσης, προκείμενου να ακυρωθεί ο έλεγχος.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ενημέρωσε άμεσα τον αστυνομικό που συνόδευε το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας με τις κατηγορίες περί χρηματισμού δημόσιων λειτουργών και περί πλαστογραφίας προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις