Ελλάδα

Σύλληψη σκηνοθέτη: Η ανακοίνωση ΜΚΟ μετά τις καταγγελίες για μαστροπεία ανήλικων προσφυγόπουλων

“Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αναφορές στον Τύπο και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων” αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΚΟ, με αφορμή την υπόθεση με τη “βροχή” καταγγελιών σε βάρος του σκηνοθέτη.

Η ανακοίνωση, που συμπίπτει με τη σύλληψή του, συνεχίζει:

“Το SolidarityNow δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Επίσης:

1. Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις.

2. Το SolidarityNow πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) καθώς και προσωρινή φιλοξενία σε 170 ασυνόδευτα παιδιά σε δομές στην Κοζάνη, Ιωάννινα και Κόνιτσα. Προ του 2020 το SN παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.

3. Σε ό,τι αφορά προγράμματα ή δράσεις ανηλίκων, τόσο στις πόλεις όσο και στους καταυλισμούς, το SolidarityNow εφαρμόζει με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (Child protection) τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση. Τα πρωτόκολλα αυτά μεταφέρουν την βέλτιστη διεθνή πρακτική σε αυτόν τον τομέα· περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανηλίκους, την παρουσία τρίτων αλλά και άλλες δικλείδες ασφαλείας. Η τήρησή των πρωτοκόλλων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αποτρέπει κάθε ενέργεια όπως οι καταγγελλόμενες.

Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι άνθρωποι του SolidarityNow δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με ολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας με σεβασμό στα παιδιά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2