Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλυπητήρια Ερντογάν προς την Ελλάδα – Αυστραλία: Η ελληνική τραγωδία είναι και δική μας

Συλλυπητήρια Ερντογάν προς την Ελλάδα – Αυστραλία: Η ελληνική τραγωδία είναι και δική μας
φωτογραφία Reuters

Μήνυμα του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο τηλεγράφημα του κ. Ερντογάν προς τον Έλληνα ομόλογό του αναφέρει τα εξής:

“Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου στο Νομό Αττικής της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών. Λόγω αυτής της καταστροφικής τραγωδίας, θα ήθελα να εκφράσω στην Εξοχότητά σας και στον Ελληνικό λαό, τα συλλυπητήρια μου καθώς και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι, απέναντι σε μία τέτοια οδυνηρή κατάσταση, βρισκόμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια, προκειμένου να στηρίξουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό.

Σας διαβιβάζω τις καλύτερές μου ευχές”

Από τον Ερντογάν στον Μάλκολμ Τέρνμπουλ

Μια τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα πλήττει επίσης την Αυστραλία, τονίζει ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μία ιδιαίτερη σχέση που ενισχύεται από ισχυρούς οικογενειακούς και κοινοτικούς δεσμούς.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο κ. Τέρνμπουλ στέλνει το μήνυμα ότι “μια τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα πλήττει επίσης την Αυστραλία” και επισημαίνει πως οι σκέψεις του και όλων των Αυστραλών είναι με τον λαό της Ελλάδας σε αυτές τις τραγικές ώρες.

Η ελληνική σημαία της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστραλία είναι μεσίστια ως ένδειξη πένθους για όσους έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι της Αττικής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις