Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Συμμορία στο Χαϊδάρι άρπαζε κινητά, ρούχα και χρήματα – Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της

Συμμορία στο Χαϊδάρι άρπαζε κινητά, ρούχα και χρήματα – Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που λήστευε ανήλικους στα δυτικά προάστια, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Οι τέσσερις δράστες «χτυπούσαν» σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Αγία Βαρβάρα και έχουν διαπράξει συνολικά 24 ληστείες. 

Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της συμμορίας να περνούν με μοτοσικλέτες από την οδό Θερμοπυλών στο Χαϊδάρι, όταν εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους. Η εν λόγω ληστεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου του 2023.

Οι τέσσερις δράστες, οι δύο από τους δράστες συνεπιβάτες, φαίνονται να κατεβαίνουν από τις μηχανές όταν εντοπίζουν τους τρεις μαθητές να κινούνται πεζοί. Τους ακινητοποίησαν και τους αφαιρούν τα κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια επιστρέφουν στις μηχανές που οδηγούσαν οι συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είχαν πραγματοποιήσει άλλες τρεις ληστείες με θύματα ανήλικους στην Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι. Μάλιστα, ανέβαζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους λογαριασμούς που είχαν στο Facebook βίντεο με τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, αλλά και με χρήματα που αποκόμιζαν από τη δράση τους.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσερις ληστείες από την Ασφάλεια Πετρούπολης. Η συμμορία αυτή δρούσε από τις αρχές του 2023.

Συνελήφθη ο 19χρονος αρχηγός και δύο ανήλικοι, 17 και 16 ετών. Ο 19χρονος προφυλακίστηκε και οι δύο ανήλικοι συνεργοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις