Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Συμπλοκή ανηλίκων σε εμπορικό κέντρο: «Παιδιά με αίματα στο κεφάλι μου ζητούσαν βοήθεια»

Συμπλοκή ανηλίκων σε εμπορικό κέντρο: «Παιδιά με αίματα στο κεφάλι μου ζητούσαν βοήθεια»

Αιμόφυρτους ανηλίκους χτυπημένους στο κεφάλι και στο σώμα ήταν η εικόνα που αντίκρισαν χθες (31.03.2023) δεκάδες εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες σε γνωστό εμπορικό κέντρο στα νότια προάστια.

«Φώναζαν “βοήθεια'”, ‘”Παναγιά μου σώσε μας'” και έκαναν τον σταυρό τους» λέει εργαζόμενη στο εμπορικό κέντρο, η οποία περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις στιγμές πανικού που έζησε, λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματα, όταν μια παρέα 15χρονων ανηλίκων της ζήτησαν βοήθεια, με αίματα να τρέχουν από το κεφάλι τους.

«Ήταν 9 παρά πέντε. Άκουσα φωνές από παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Βγήκα να δω τί συμβαίνει. Βρήκα ένα παιδί, μου ζήτησε βοήθεια , ήταν τραυματισμένο στο κεφάλι, έτρεχαν αίματα παντού. Ήταν και άλλο ένα παιδί από την παρέα του, που ήταν χτυπημένο πίσω στο κεφάλι. Δεν είδα το περιστατικό στην είσοδο όπως τα παιδιά ισχυρίζονται ότι έγινε, εγώ είδα μόνο τα παιδιά που ήρθαν και καλούσαν βοήθεια αιμόφυρτοι και μας ζητούσαν να καλέσουμε το ΕΚΑΒ.

Κρατούσαν τα κεφάλια τους και έτρεχαν αίματα. Φώναζαν ”βοήθεια”, ”Παναγιά μου σώσε μας” και έκαναν τον σταυρό τους. Ρωτήσαμε τι έγινε, μας είπαν ότι τους επιτέθηκαν επτά άτομα που έβγαιναν από το μετρό με σφυρί. Έτρεχαν τα αίματα, εδώ στο εμπορικό στην είσοδο είχε αίματα».

Όπως εξηγεί η εργαζόμενη «ήταν γύρω στα 10 με 15 άτομα η παρέα τους, με τους εργαζομένους του εμπορικού να τους παρέχουν αμέσως τις πρώτες βοήθειες.

«Βγήκαν έξω  περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο. Ήρθε η αστυνομία, τους πήρε άμεσα κατάθεση. Το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει τα πρώτα 15 λεπτά». Μάλιστα όπως λέει η εργαζόμενη δεν είδε κάποιο διακριτικό κάποιας ομάδας, αναφέροντας ότι «οι περισσότεροι φορούσαν μαύρα ρούχα αθλητικά , δεν είδα να κρατάνε κάτι, τώρα αν ειχαν κάτι στις τσέπες τους όχι».

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις