Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός στη Μονή Πετράκη: Βρέθηκε βαλίτσα και φιάλη υγραερίου – Γιατί “βλέπουν” την “Εικονοκλαστική Σέχτα”

Συναγερμός στη Μονή Πετράκη: Βρέθηκε βαλίτσα και φιάλη υγραερίου – Γιατί “βλέπουν” την “Εικονοκλαστική Σέχτα”

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (21.04.2020) στη Μονή Πετράκη, μετά τον εντοπισμό ύποπτης βαλίτσας στην είσοδο του κτιρίου όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Αμέσως, κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, έσπευσαν τα ΤΕΕΜ και ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική πως στη Μονή Πετράκη υπάρχει ύποπτο αντικείμενο.

Η άδεια βαλίτσα αλλά και μια φιάλη υγραερίου, με ενσωματωμένο το σωλήνα τροφοδοσίας αλλά χωρίς να συνδέεται με κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκαν από άνδρες της ασφάλειας κι έναν ιερέα μέσα στον περίβολο της Μονής Πετράκη.

Αστυνομικοί και άνδρες των ΤΕΕΜ που εξέτασαν τα δυο αντικείμενα ανακάλυψαν πως στο στόμιο του σωλήνα τροφοδοσίας που ήταν πάνω στη φιάλη υπήρχαν σημάδια καύσης.

Εκείνο που τώρα προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι αν κάποιος επιχείρησε να βάλει φωτιά στη φιάλη υγραερίου για να προκαλέσει έκρηξη στη Μονή Πετράκη ή αν τα σημάδια καύσης είναι από τη χρήση της φιάλης, αφού πρόκειται για φιάλη μεσαίου μεγέθους σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα μπάρμπεκιου.

Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την τοποθέτηση της άδειας βαλίτσας και της φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη να βρίσκεται η οργάνωση “Εικονοκλαστική Σέχτα”, η οποία στις 27 Δεκεμβρίου 2018 είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις