Ελλάδα

Συναγερμός στις Σέρρες: Βρέθηκαν ολικά κολοβακτηρίδια στο νερό τριών χωριών – Νέα δειγματοληψία τη Δευτέρα

Αναστάτωση προκαλεί η εύρεση ολικών κολοβακτηριδίων στο νερό τριών χωριών στις Σέρρες.

Σε κακή συντήρηση του δικτύου ενδέχεται να οφείλεται η εύρεση των ολικών κολοβακτηριδίων στο νερό τριών χωριών του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες, με τον αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας και γιατρό Ηλία Παπαγεωργίου να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για προϊόντα κένωσης.

Μετά από τυπική ανάλυση στο νερό στα τέλη Οκτωβρίου -που διενεργείται 3-4 φορές τον χρόνο-, διαπιστώθηκε η παρουσία της ενδεικτικής παραμέτρου ολικά κολοβακτηριοειδή στο νερό των οικισμών Κορμίστα, Κρηνίδα και Κερδύλλια, ενώ ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες χλωρίωσης, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σύμφωνα με το Thesstoday.gr.

Ο Δήμος Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους πολίτες των τριών χωριών να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση και μαγείρεμα, παρά μόνο για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση.

«Το νερό δεν έχει ούτε Ecoli και Enterococcus, τα οποία υποδεικνύουν ότι υπάρχουν κόπρανα, αλλά ολικά κολοβακτηρίδια, που σημαίνει ότι είναι ύποπτο το νερό. Ωστόσο και τα ολικά κολοβακτηρίδια μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερολογικά προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες», σύμφωνα με τον Ηλία Παπαγεωργίου.

Τη Δευτέρα (11.11.2024) ειδικά κλιμάκια θα διενεργήσουν νέα δειγματοληψία στο νερό, ώστε να εξεταστεί εάν είναι κατάλληλο για πόση και μαγείρεμα.

«Μπορεί να είναι κακή η συντήρηση του δικτύου ή να έχει πέσει κάποιο φύλλο, ή ακόμη και να μην έχει γίνει καλή μέτρηση, καθώς τιμή είναι ενδεικτική. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγειάς ΠΕ Σερρών και ελπίζουμε τη Δευτέρα, στη νέα δειγματοληψία, να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δυσαρεστημένοι οι αγρότες με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Αποφασίζουν στα μπλόκα για τις κινητοποιήσεις τους
Στις 18:00 θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών στο μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας, επίσης στις 18:00 στα Μάλγαρα, στις 18:30 στην Καρδίτσα, στις 20:00 στην Αχαΐα και στις 20:30 στην Αιτωλοακαρνανία
Μπλόκα αγροτών 13
Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση στον 17χρονο που τον ξυλοκόπησε ο 15χρονος στις Σέρρες
Παρότι ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι έριξε μόνο μία αγκωνιά στον 17χρονο τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι το θύμα δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι του αλλά στην κοιλιά και στα πλευρά του
Σέρρες 13
Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο σε περίπτωση παρεμπόδισης της συγκοινωνίας από τους αγρότες
Με την παραγγελία του ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας δίνει εντολή στους εισαγγελείς όλης της χώρας να παρέμβουν άμεσα με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων
Αγρότες 112