Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς: «Ενημερώσαμε για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου»

Συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς: «Ενημερώσαμε για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου»

Νέα συνάντηση είχε σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου.

Στόχος της συνάντησης ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα  τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα, 13/3/2023 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) με τον Υπουργό Επικράτειας αρμόδιο για τις υποδομές και τις μεταφορες κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια αυτής, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από μέρους μας εκτεταμένως για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ τονίστηκε ότι κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν έχει επιλυθεί παρά τις επανειλημμένες και στοχευμένες προσπάθειές μας να τα αναδείξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους».

«Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου καθώς και ότι σύντομα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός του ανωτέρω πλαισίου. Από μέρους μας τονίστηκε και πάλι η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό Σιδηρόδρομο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις