Ελλάδα

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – υπαλλήλων ΟΤΑ: Προτεραιότητα η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποτελέσει πυλώνα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδίως το πρόβλημα με τα εργατικά δυστυχήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την κατάθεση του διυπουργικού νομοσχεδίου, που περιέχει διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων στους ΟΤΑ έθεσαν επίσης στον υπουργό θέματα οικονομικά, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, έλλειψης προσωπικού στους δήμους κ.α., ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπισή τους με νέες συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

«Είναι πολιτική βούληση του υπουργείου να έχει πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφεραν ότι έθεσαν στον υπουργό, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των εργατικών δυστυχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός που αποδίδουν κυρίως στην έλλειψη προσωπικού στους δήμους. Όπως σημείωσαν τα τελευταία περίπου 2,5 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 60 υπάλληλοι των ΟΤΑ, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα και ζήτησε άμεσα να του αποστείλουν σχετικά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στον νόμο Γαβρόγλου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, καθώς όπως σημείωσαν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ενώ παράλληλα απαξιώνονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Ο «αχυράνθρωπος» Ερρίκος Πετιλόν εμφανιζόταν ως διαχειριστής ή εταίρος σε 8 νομικά πρόσωπα που «γέννησαν» χρέη 595.976 ευρώ
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα - «Ψάρευαν» ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα ακόμη και έξω από νοσοκομεία για να τους μετατρέψουν σε «αχυρανθρώπους»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP
107
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
12
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
73