Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνάντηση Τσιάρα, Κράνη με δικηγόρους – “Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”!

Συνάντηση Τσιάρα, Κράνη με δικηγόρους – “Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”!

Το ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και των δυσλειτουργιών που προκαλούνται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης, εθιμοτυπικής, συνάντησης του αρμόδιου υπουργού, Κωνσταντίνου Τσιάρα και του υφυπουργού, Δημήτρη Κράνη με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Επανέλαβε ταυτόχρονα τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις