Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί – Η ιστορική συμφωνία με τον Ιερώνυμο

Τσίπρας: Δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί – Η ιστορική συμφωνία με τον Ιερώνυμο
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου έβγαλε… ιστορικές ειδήσεις! Δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν ο ένας τον άλλον
– «Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας»
– Αποχωρούν οι ιερείς από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων – Θα τους πληρώνει η Εκκλησία
– Διαβάστε και τα 15 σημεία μιας συμφωνίας που φέρει τις “υπογραφές” Αλέξη Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
– Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το live blogging του newsit.gr

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση και οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου, με τις αποφάσεις για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας να είναι ιστορικές.

Η συμφωνία μπορεί να είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνέβαλαν αποφασιστικά στο να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία.

Ή για να ακριβολογούμε, στο να μπουν οι βάσεις για αυτή τη συμφωνία. Διότι αφενός υπάρχουν αρκετά σημεία που χρήζουν… διευκρινίσεων, ενώ αφετέρου η συμφωνία μένει να επικυρωθεί. Και είναι βέβαιο πως για να γίνει αυτό θα επιστρατευτούν συνταγματολόγοι, νομικοί κλπ.

Σε ένα από τα κυριότερα σημεία, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως πλέον οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η δημιουργία του «Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μετά την συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Το… ιστορικό για την συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17.53 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας. Ως είναι προγραμματισμένο, από τις 18.00 είναι σε εξέλιξη η συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις