Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Δε θα περάσει η συμφωνία από την Ιεραρχία

Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Δε θα περάσει η συμφωνία από την Ιεραρχία

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου μίλησε αποκλειστικά στο dogma.gr

«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα περάσει η συμφωνία από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας» δήλωσε αποκλειστικά στο dogma.gr o εκπρόσωπος τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους Ιεράρχες που έχουν ήδη εκφράσει την αρνητική τους άποψη. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στο σύνολο της Ιεραρχίας ότι δε θα μας βάλουν σε περιπέτειες».

«Η σημερινή μας στάση σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναδίπλωση» σημείωσε αρχικά στις αποκλειστικές του δηλώσεις ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου. «Είδαμε σήμερα τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και κρατάμε την κανονική πνευματική στάση ως οφείλουμε. Είμαστε ο κορμός της Εκκλησίας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν», επεσήμανε.

«Δε ζητάμε διαφορετική μεταχείριση. Ζητάμε να παραμείνει το καθεστώς της μισθοδοσίας του κλήρου ως έχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους Ιεράρχες που έχουν ήδη εκφράσει την αρνητική τους άποψη για τη συμφωνία αυτή. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στο σύνολο της Ιεραρχίας ότι δε θα μας βάλουν σε περιπέτειες. Συνεπώς, εκτιμάμε η Ιεραρχία δε θα εγκρίνει την Παρασκευή τη συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις