Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνελήφθη Ιταλός για απάτη μαμούθ 21 δισ. δολαρίων με πετρέλαια – Έκανε dolce vita στην Ελλάδα με βίλα στη Βάρη και υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Συνελήφθη Ιταλός για απάτη μαμούθ 21 δισ. δολαρίων με πετρέλαια – Έκανε dolce vita στην Ελλάδα με βίλα στη Βάρη και υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Στα χέρια των ελληνικών αρχών έπεσε Ιταλός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που έκανε big business στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική με κέρδη που ξεπερνούσαν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ιταλός, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την απάτη μαμούθ στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, τον τελευταίο καιρό είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, διέμενε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Βάρης, έκανε χλιδάτη ζωή, με γρήγορα super cars και διασκέδαση στα ακριβά στέκια της παραλιακής και του Κολωνακίου.

Η σύλληψη του από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή (29.03.24) στην περιοχή της Βάρκιζας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την Κυριακή στην εισαγγελία Εφετών.

Το μεγάλο κόλπο

Σύμφωνα με την ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, σε βάρος του υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων για την εγκληματική του δράση ενώ ο Ιταλός ζούσε έναν υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένειά του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στην βάρη Αττικής ενώ κινούνταν με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις