Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Συνελήφθη ταξιτζής με «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή – Άλλοι τρεις είχαν τάμπλετ αντί για ταξίμετρο

Συνελήφθη ταξιτζής με «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή – Άλλοι τρεις είχαν τάμπλετ αντί για ταξίμετρο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη θα κληθεί να δώσει οδηγός ταξί ο οποίος συνελήφθη με «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί της Τροχαίας Αττικής εντόπισαν και άλλους τρεις οδηγούς ταξί που χρησιμοποιούσαν τάμπλετ αντί ταξίμετρο, εναντίον των οποίων προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων.

Σε ελέγχους που διενήργησαν χθες στο σύνολο του λεκανοπεδίου οι αστυνομικοί της Τροχαίας «μοίρασαν» 259 κλήσεις για σειρά παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κι άλλες 19 για παράνομη στάθμευση, ενώ οι 12 από τους 224 παραβάτες οδηγούς παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Για ακόμη μια φορά οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη χρήση κράνους από τους μοτοσικλετιστές (54) και ζώνης ασφαλείας (41) από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Σε 35 περιπτώσεις οι οδηγοί εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τις ρυθμιστικές πινακίδες, ένας οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι άλλος ένας επίδειξη ικανοτήτων, ενώ 19 οχήματα ήταν ανασφάλιστα και δύο δεν είχαν «περάσει» ΚΤΕΟ. Επίσης, διαπιστώθηκαν άλλες 121 παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας προχώρησαν στην ακινητοποίηση 10 οχημάτων και αφαίρεσαν 62 άδειες κυκλοφορίας, 51 διπλώματα οδήγησης και τις πινακίδες από 6 οχήματα. Συνολικά, διενεργήθηκαν 870 έλεγχοι σε 552 ΙΧ, 300 μοτοσυκλέτες και 18 μοτοποδήλατα.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις