Ελλάδα

Συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι για τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους στην Ελλάδα

Στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι άλλοι δύο Τούρκοι που συμμετείχαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον ανδρών της ΕΥΠ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Πριν 3 ημέρες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον πρώτο των δραστών, σε χωριό της Κομοτηνής και να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (03.06.2025) στην πολη Σβίλενγκραντ, που βρίσκεται κοντά, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα. Οι διωκτικές αρχές της γειτονικης χώρας, προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο ακόμα ανδρών που επέβαιναν στο τζιπ απο το οποίο προήλθαν οι πυροβολισμοί την προηγούμενη Τρίτη (27.05.2025) εναντίον των ανδρών της ΕΥΠ μετά από πληροφορίες που ελαβαν από τις ελληνικές αρχές. 

Μετά το περιστατικό της 27ης Μαΐου, οι τρεις Τούρκοι, εγκατέλειψαν το τζιπ όπου επέβαιναν και κινήθηκαν προς τη Θρακη. Εκεί, φαίνεται να έλαβαν διαφορετικές αποφάσεις ενώ δε αποκλείεται να τσακώθηκαν μεταξύ τους, έτσι ο 49χρονος που πυροβόλησε κρύφτηκε στο χωριό Κάτω Μυρσίνη στην Κομοτηνή, ενώ οι δύο συνεργοί του, πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν στη Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι που δραπέτευσαν στη γειτονική χώρα, άνοιξαν – όπως φαίνεται- τα κινητά τους τηλέφωνα από όπου  εντοπίστηκε το στίγμα τους, και έτσι οδηγήθηκαν οι αρχές στον εντοπισμό τους.  

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους στην Ελλάδα. 

Φοβάται την απέλαση στην Τουρκία 

Ο 49χρονος, διώκεται πλέον ποινικά για κακούργημα και δύο πλημμελήματα, μετά τους πυροβολισμούς σε άνδρες της ΕΥΠ. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία και άσκησε τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Ο 49χρονος Τούρκος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 49χρονος Τούρκος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Ο 49χρονος Τούρκος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο 49χρονος συνελήφθη στο καταφύγιό του στη Ροδόπη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ελληνικού FBI, φαίνεται πως έχει αποδεχθεί πλήρως την κατάστασή του και με σκοπό να ελαφρύνει την θέση του, εμφανίζεται ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τις ελληνικές αρχές, δίνοντας πληροφορίες για τους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επιμένει στην άποψη πως πυροβόλησε κατά του οχήματος των πρακτόρων λόγω πανικού, μιας και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς αντίπαλη τουρκική συμμορία θέλει να τον εκτελέσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε ο δήμαρχος Αη Στράτη, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη:  Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη
Σε προνομιακή τοποθεσία στην ανατολική πλευρά του The Ellinikon, το East Village και το Skyline Havens υπόσχονται σύγχρονη, «έξυπνη» διαβίωση με άμεση πρόσβαση στο μετρό, κοντά στο πάρκο, το mall και τις βασικές υποδομές της νέας ανάπτυξης.
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη