Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Ανατολική Αττική

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Ανατολική Αττική

Με τον 18ο κύκλο ψεκασμών από εδάφους συνεχίζεται στην Ανατολική Αττική, το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής από την άνοιξη.

Σε αυτόν τον κύκλο, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οι ψεκασμοί θα ψεκάσουν τις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές, του Σχινιά στο Μαραθώνα και του Ασωπού στον Ωρωπό καθώς και τις περιαστικές των δήμων: Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Λαυρεωτικής, Κρωπίας, Σαρωνικού, Σπάτων Αρτέμιδος, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μαραθώνος, Αχαρνών, Διονύσου, Παλλήνης, Παιανίας, Ωρωπού και Ραφήνας-Πικερμίου.

Υπενθυμίζεται ότι επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος χάρη στο Παρατηρητήριο Ψεκασμών που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο 3ετους ειδικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με στόχο την καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με σταθερή προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών, συνεχίζουμε το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Αττική, ώστε να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών. Με συστηματική εργασία και επιστημονικά εργαλεία, υλοποιούμε έναν αποτελεσματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους περιορίζοντας τις εστίες αναπαραγωγής τους. Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με στοχευμένες δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις