Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύνταγμα: Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας [pics, vid]

Σύνταγμα: Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας [pics, vid]

Την ώρα που μέσα στη Βουλή η ατμόσφαιρα μύρισε μπαρούτι με την “έκρηξη” του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση κατά Τσίπρα – Κοτζιά, απέξω εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν από το πρωί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Την αντίθεσή τους στην συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας και πΓΔΜ για την ονομασία του γειτονικού κράτους εκφράζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το μεσημέρι επικράτησε ένταση στο πλάι του Κοινοβουλίου όταν ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκε κατά αστυνομικών. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

“Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία δύο πρωτοφανή σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα γράφοντας ιστορία. Διοργανώσαμε δεκαπέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πόλεις της Μακεδονίας χωρίς να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα στα … παπαγαλάκια του συστήματος να λεκιάσουν με την πένα τους τον αγώνα του ελληνικού λαού.

Κηρύξαμε την έναρξη ανένδοτου αγώνα για τη διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας καλώντας τον ελληνικό λαό να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου και να διαδηλώσει ειρηνικά.

Καταγγέλλουμε ότι σήμερα το μεσημέρι εμφανίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος ακραία στοιχεία τα οποία προπηλάκισαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα και προσπάθησαν να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την έναρξη επεισοδίων και την εκκένωση της περιοχής. Ως υποκινητές της προβοκατόρικης αυτής ενέργειας διακρίναμε δύο πρόσωπα που και στο παρελθόν επιχείρησαν να διαλύσουν τους αγώνες των πολιτών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Απέναντι σε πατριδοκάπηλους, ακραίους, κρανοφόρους και κομματικούς στρατούς ροπαλοφόρων που επιχειρούν να κηλιδώσουν τους αγώνες των Ελλήνων θα είμαστε αμείλικτοι. Αυτοί και οι ακραίες ιδεολογίες τους δεν έχουν καμία θέση στην πλατεία Συντάγματος. Η πλατεία από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτη από αγνούς Έλληνες πατριώτες που ζητούν να μην ξεπουληθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας”.

Σύνταγμα: Τα επεισόδια μπροστά στον Άγνωστο

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα κρανοφόρων και κουκουλοφόρων ανέβηκε τα σκαλιά στο πλάι του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και άρχισε να εκτοξεύει μπουκάλια κατά των αστυνομικών.

Αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους ανέβηκαν στις σκάλες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τους αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μίλη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις