Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκαν τα έργα – Ασφαλτόστρωση στην Αμαλίας ύστερα από 20 χρόνια

AstraZeneca

Ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες οι εργασίες στη λεωφόρο Αμαλίας, στο τμήμα της πλατείας Συντάγματος μεταξύ Φιλελλήνων και Σταδίου και στη Βασιλέως Γεωργίου Α’. Τα έργα ολοκληρώθηκαν χωρίς ολική ανάσχεση της κυκλοφορίας και χωρίς διακοπή της συγκοινωνίας.

Ειδικότερα, τα έργα που υλοποιήθηκαν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ήταν η απόξεση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα, η εξυγίανση του εδάφους, η τοποθέτηση ισοπεδωτικής στρώσης και τέλος η τοποθέτηση του νέου αντιολισθηρού τάπητα.

Η τελευταία ασφαλτόστρωση έγινε πριν 20 χρόνια στην Αμαλίας

Να σημειωθεί, πως η τελευταία ασφαλτόστρωση που είχε γίνει στην Λ. Αμαλίας πριν 20 χρόνια αφορούσε μόνο την τελική στρώση της ασφάλτου, δηλαδή την αντιολισθηρότητα, που παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ρηγματώσεις. Στα παρόντα έργα τα συνεργεία της Περιφέρειας εισήλθαν σε βάθος τουλάχιστον 9 cm αφού κατασκεύασαν και ισοπεδωτική στρώση πάχους 5cm όπως οι τεχνικές προδιαγραφές ορίζουν. Παράλληλα, μπροστά από το Σύνταγμα προέβησαν σε εξυγίανση του εδάφους τα λεγόμενα κουτιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βυθίσεις οδοστρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη στιγμή έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των υποδομών του οδικού δικτύου στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητώντας παράλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου να γίνονται με την λιγότερη δυνατή όχληση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο μηχανισμός βελτίωσε το οδικό δίκτυο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, έφτασε στο Σύνταγμα με απόλυτο συντονισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κυκλοφοριακές μελέτες, στην ταχύτητα και κυρίως στην ποιότητα της εκτέλεσης των εργασιών αλλά και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Θα φιλοξενήσει το Ράλι Ακρόπολις

Το νέο οδόστρωμα της Αττικής περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχει δοθεί ήδη σε χρήση στους πολίτες της Αττικής από τις αρχές Αυγούστου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την υπέρ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στις 9 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας την χώρα μας και ταυτόχρονα το μεγάλο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση των υποδομών.

Τις επόμενες μέρες αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζουν οι εθνικές τεχνικές προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης με καινούργιες, καθώς και η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου LED.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Παραδίδουμε στους πολίτες ένα σύγχρονο και ασφαλές οδόστρωμα στην εμβληματικότερη πλατεία της Αττικής, το οποίο είχε να συντηρηθεί για πάνω από 20 χρόνια. Πάγια μας προτεραιότητα παραμένει η προάσπιση της ασφάλειας των οδηγών αλλά και ο εκσυγχρονισμός της εικόνας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας, έτσι όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και με αντίστοιχα έργα σε όλη την Αττική».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις