Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

Oι δικαιούχοι συνταξιούχοι πληρώνονται πλέον με κύριες και επικουρικές συντάξεις και όχι ανά ταμείο, και οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις έχουν πλέον αλλάξει.

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου θα πληρωθούν ως εξής:

– Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών συνταξιούχων των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ.

– Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Τριπλό πακέτο αυξήσεων στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο

Τριπλό πακέτο αυξήσεων θα λάβουν στις αποδοχές τους οι συνταξιούχοι το Δεκέμβριο και συγκεκριμένα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το “πακέτο” αυτό θα περιλαμβάνει κατά πρώτον, μόνιμες αυξήσεις κοντά στο 3% για όσους συνταξιούχους παίρνουν κύριες συντάξεις με μηδενική προσωπική διαφορά, κατά δεύτερον θα περιέχει έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς για όσους έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ, ενώ κατά τρίτον θα περιλαμβάνει -όπως εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση- ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ύψους 150 ευρώ (σ.σ. επιταγή ακρίβειας) για όσους παίρνουν κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις