Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συντάξεις: Επιπλέον φόρος ως και 200 ευρώ και νέα ταλαιπωρία με τις φορολογικές δηλώσεις

συντάξεις φόρος φορολογικές δηλώσεις

– Επιπλέον φόρος και έκτακτη εισφορά ως και 200 ευρώ για χιλιάδες φορολογούμενους
– Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να μην χάσουν την προθεσμία
– Το αλαλούμ στις συντάξεις φέρνει νέα ταλαιπωρία στις εφορίες για τους συνταξιούχους

Με ένα απλό συγνώμη οι… φωστήρες των αρμόδιων υπηρεσιών που ανάρτησαν λάθος βεβαιώσεις αποδοχών στέλνουν ξανά στην εφορία για τροποποιητική φορολογική δήλωση δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι πέραν της ταλαιπωρίας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και επιπλέον φόρο που ξεκινάει από μερικά ευρώ και φτάνει ως και τα 200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της επιστροφής που έλαβαν λόγω των παράνομων κρατήσεων.


Σε κάθε περίπτωση, όσοι φορολογούμενοι έκαναν δήλωση με βάση τις λάθος βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν αναρτηθεί αρχικά θα πρέπει ως το τέλος Ιουνίου, οι ίδιοι ή οι λογιστές τους να υποβάλλουν νέα συμπληρωματική φορολογική δήλωση με βάση τα νέα ποσά που έχουν αναρτηθεί και περιλαμβάνουν τα ποσά που έλαβαν αναδρομικά. Ο φόρος και η έκτακτη εισφορά που αναλογεί είναι μεγαλύτερος και σε περίπτωση που δεν το κάνουν κινδυνεύουν με πρόστιμο. Εάν η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί ως τις 39 Ιουνίου θα έχει τη θέση αρχικής δήλωσης και ο φορολογούμενος δεν θα έχει καμία επιβάρυνση.
Για όλους, είτε έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση με τα λάθος ποσά, είτε όχι, ο φόρος είναι 25, 50, 100 και 200 ευρώ μεγαλύτερος. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παρά το λάθος των υπηρεσιών δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με το πότε πρέπει να πληρωθεί ο φόρος. Η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη ως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση ως τις 30 Νοεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις